Elma Yağı (Acı Elma Yağı)

Bir kaç zamandır kullandığım ama özellikle şu sıralar fazla ayakta durmam neticesinde oluşan bacak ağrılarım için elimden düşmeğen Acı Elma Yağı hakkında yazayım istedim:

Elma yağı diğer adları ile Acı Elma Yağı veya Adaçayı Yağı olarak tanımlanmıştır..Ailemizin vazgeçilmezlerinden biridir. Özellikle seyreltilmemiş yağı kastederek yazıyor ve çoğunlukla yerel yerleden satınalmayı tercih ediyorum. İnanın kokusundan tutun, etkisine kadar çok fark ediyor.

Kullanımı : Tecrübe ile sabit...

Öncelikle belirtmem gerekir ki bu yağ çok etkili olduğundan az miktarlarda kullanılır. Uygulamaları parmağınızın ucunu yağa değdirerek yapmanızda fayda bulunmaktadır. Hamilelerin ve emziren annelerin kullanmaması gereken bir yağdır. Kan akışını hızlandırır.

Saf elma yağı, zeytinyağ veya susam yağı ile seyreltilerek de kullanılır.

*Çocukların karın ağrılarında göbek deliğine veya ayak tabanına bir parmak sürebilirsiniz. Alerjisi olup olmadığını küçük bir yerinde test edebilirsiniz. (zeytin yağ ile de seyreltebilirsiniz)
*Grip veya nezle gibi soğuk algınlıkları durumunda gene ya ayak tabanlarına veya göğüslerinin tam ortasına parmağınızla dikey bir çizgi halinde sürebilirsiniz.
Kitaplıkta yaşayan elma yağı :)
*Baş ağrınızın olduğu zamanlarda şakaklarınıza parmağınızla sürerek masaj yapabilirsiniz.
*Ağrıyan bacaklarınıza (ödem ve kas kısalmaları sonucu oluşan ağrı veya sertlik) gene hafifçe sürüp yüksekte tutabilirsiniz.
*Gaz sancılarınız için veya regli, menepoz dönemlerindeki şişkinlikler için ister ayak tabanınıza uygular, isterseniz göbek deliğinize sürebilirsiniz.
*Böcek sırıklarında, kaşıntılı durumlarda ilgili bölgede kullanabilirisiniz.

Elma yağı direkt olarak içilmez. Deri yolu ile emilimi esnasında göreceksiniz ki tadı ağzınıza gelecektir.

 Şifa Olsun..

Doğal Şifa Kaynakları


Nilüfer Seral